İşkembe Çorbası Tarifi

Hazırlanışı

Haşlanmış işkembeyi küp küp doğruyoruz. Çorba tenceresine işkembeyi alıyoruz ve su ilave ederek yine haşlıyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu kaseye alıyoruz. İçine unu, yumurta sarısını ve limon suyunu ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Çorbanın suyundan kepçeyle azar azar alarak terbiye kasesine ekliyoruz. Bir yandan da kesilmemesi için çırpmaya devam ediyoruz. Terbiye parmak dayanabilecek sıcaklıkta olmalıdır. .

Hazırladığımız terbiyeyi karıştırarak tencereye ekliyoruz. Çorbamızı kıvamı koyulaşana dek kaynatmaya devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Tereyağını eritip toz biberi kavuruyoruz. Çorbayı servis tabağına alarak üzerine biberli tereyağını gezdiriyoruz. Sarımsakları ezip bir kaseye alıyoruz, üzerine sirkeyi koyarak karıştırıyoruz. Sosu da çorbayla beraber servis ediyoruz

Malzemeler

Yarım kg haşlanmış işkembe,
2 su bardağı işkembe suyu,
su,
tuz

TERBİYESİ İÇİN:

1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
yarım limon
2 çorba kaşığı un .

ÜZERİ İÇİN:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay k. toz biber

SOSU İÇİN:

1 çay bardağı sirke
3 diş sarımsak